Hoe maak je een mimosa? Onze tips

Feestelijk brunchen doe je met een heerlijke mimosa: een eenvoudige maar lekkere cocktail die makkelijk is om zelf te maken. Met ons recept en onze tips zet je in een handomdraai een mimosa op tafel bij je ontbijt, wat je eenvoudig bij ons bestelt. Binnen Nijmegen bezorgen wij gratis!

Wat is een mimosa?

Een mimosa is een simpel opgebouwde cocktail die bestaat uit champagne en (verse) jus d'orange. Met dit drankje tover je de ontbijttafel om tot een feestelijke luxe beleving en het goede nieuws is dat een mimosa ook alcoholvrij ontzettend lekker is! Het is nét nog even wat luxueuzer van een gewone verse jus d'orange. Gelukkig is een mimosa erg makkelijk om te maken. Lees verder om te leren hoe! 

 

Hoe maak je de lekkerste en mooiste mimosa?

Om een mimosa te maken, heb je nodig:
- champagne flûtes (champagne glazen)
- champagne, prosecco of een andere sprankelende drank
- perssinaasappels
- citruspers
- lepel en mes
- verse aardbeien

Voor het maken van een mimosa zorg je eerst dat je champagne glazen mooi schoon en koud zijn. Je kunt ze hiervoor schoonwrijven met een glazendoek of schone theedoek en vervolgens vullen met ijsklontjes of even in de vriezer leggen.

Terwijl de glazen koelen, snijd je de sinaasappels doormidden en pers je deze uit met de citruspers. Ook snijd je de aardbeien in de lengte in, zodat je deze straks over de rand van het glas kunt schuiven. Je kunt ook een krul van de schil van de pers sinaasappel gebruiken ter garnering. Deze maak je eenvoudig met een dunschiller. Nog makkelijker? Een half sinaasappelschijfje over de rand! Snijd hiervoor gewoon een plakje van één van de sinaasappelhelften voor je deze uitperst.

Haal nu de champagne glazen uit de vriezer en vul deze voor 3/4 met de sprankelende drank. Pak je lepel erbij en schenk de verse jus langzaam over de lepel uit in het glas. Hierdoor ontstaan er mooie laagjes in de mimosa. Let op dat er meer bubbels zullen komen, ga dus kalm te werk. Geen geduld? Je kunt ook eerst het sinaasappelsap in het glas schenken en daarop de champagne. Ook dan zat het extra bruisen, maar heb je geen lepel in je handen. 

Maak je mimosa cocktail af met een aardbei (deze smaakcombinatie is werkelijk fenomenaal!).

 

Ons Doe Maar Lekker Mimosa Recept

Wij hebben natuurlijk ons eigen mimosa recept, dat wij graag met jullie delen! Voor onze mimosa gebruiken wij De Krenkelaar Appelcider (of Appelsprankel wanneer alcoholvrij gewenst is) in combinatie met onze mango-passievrucht smoothie en verse blauwe bessen voor de rand van het glas. De werkwijze is hetzelfde, maar de smaak, oeh la la, genieten! 

 

Met het toevoegen van een fles Appelcider of Appelsprankel aan het ontbijt van jouw keuze, tover je dus makkelijk ook nog een feestelijke cocktail op de ontbijttafel! Ideaal ter uitbreiding van het Romantisch Ontbijt, Verjaardagsontbijt of Baby Ontbijt, er is altijd wel iets te vieren. Je vindt de Krenkelaar Appelcider of Appelsprankel op de productpagina van elk ontbijt, zodat je het makkelijk toe kunt voegen aan je bestelling. Cheers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.